מסעדת ג'קו סטריט

מליטות מטוגנות עם סלט פפאיה

שוקי ואיתן יששכר ומסעדת ג'קו סטריט

_npr3924

המסעדה:

מי אמר שאוכל כשר חייב להיות לשעמם? 

במרוצת השנים יצאה שמה של מסעדת השף הירושלמית Jacko's Street בניצוחו של השף זכאי חוג'ה למרחקים,

בזכות פרודוקטיים טריים שהופכים לטעמים עדכניים שמייצרים עניין בכל ביס.

 

הבשלנים:

האחים יששכר.
שוקי יששכר, בן 43, נשוי ואב ל-4. בעלים של חברת בניה ותשתיות.
איתן יששכר, בן 44, נשוי ואב ל-3, עובד במשרד ממשלתי בהר הוצבים.

שוקי ואיתן יששכר הם צוות מנצח במטבח, ומגיל צעיר מאוד כבר תפסו פיקוד על הכנת הארוחות המשפחתיות בבית.
עם השנים הפך כל אחד מהם לשף הפרטי של המשפחה שלו,
אבל בכל פעם שהם נפגשים שוב יחד במטבח הדבר הופך לחגיגה קולינרית מטורפת.

_npr3898

השפים השוקי, איתן יששכר

המתכון:

מליטות מטוגנות עם סלט פפאיה:

  • משרה לדג:

צ'ילי יבש -כפית

למון גראס – גבעול טרי אחד

שום טרי -4 שיניים קצוצות

כורכום טרי או יבש -חצי כפית

מלח פלפל

שמן זית

זסטים של לימון אחד

כוסברה טרייה – זר קצוץ

זרעי כוסברה קלויים כתושים

 

  • משרים את הדג במרינדה למשך 3 שעות.

מוציאים מהמרינדה ועוטפים בקמח .

מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה קלה ומוציאים לנייר סופג



הסלט מתחלק לשני שלבים.

נתחיל ברוטב:

 

  • רוטב לסלט:

מטגנים בשמן תירס:

שום פרוס -2 יח'

שאלוט פרוס- 2 יח'

צילי יבש כפית

בוטנים קצוצים – כמה שבא

ומניחים בצד לקירור.

לאחר קירור מוסיפים מעט טריאקי , יוזו, וליים סחוט

 

  • מרכיבים לסלט:

פפאיה ירוקה

מנגו

שאלוט

צנוניות

כוסברה

צ'ילי טרי

 

חותכים לגפרורים (ג'וליאנים), מערבבים טוב ומוסיפים את הרוטב .

מערבבים טוב ומניחים 2 דק' בצד

 

מסדרים יפה בצלחת ומעל את הדגים. סוחטים מעט ליים ובתאבון.



_npr3935

מליטות מטוגנות עם סלט פפאיה

_npr3905
_npr3913