מסעדת סטיישן 9

מעורב דגים בלחמנייה מאודה

הילה כהן ומסעדת סטיישן 9

_npr4006

המסעדה:

סטיישן 9 מסעדה אסייאתי כשרה במתחם התחנה , קיימת שנתיים וחצי , אוכל תאילנדי וויאטנמי  שמשלבת טעמי רחוב במטבח מודרני

הבשלן:

בת 27, מנהלת מסעדה, אחרי הצבא שטסה לתאילנד. חזרה לארץ והתחילה להיות מלצרית בירושלים עוברת ממסעדה למסעדה. מבשלת בבית למשפחה ולחברים, ערבים שלמים שכולם באים להילה- היא מאוד אוהבת לארח- עובדת על פי מתכונים- בהתחלה חששה מכך אך אם הזמן החלה להביא את הטאץ' האישי שלה וזה עובד לה. האוכל בתאילנד השפיעה עליה. מאוד אוהבת טעמים חזקים. חילונית. יש בעל- התחתנה לפני חודשיים.

_npr4071

השפית הילה כהן

המתכון:

מתכון : ללחם: 500 גר קמח

15 גר שמרים

25 גר מלח

50 גר סוכר

250 גר מים

70 גר מי סודה

שמן 15 גר

בקיערה מערבבים שמרים עם חצי מכמות המים

אחכ מוסיפים סוכר ושמן מערבבים שוב

את הקמח ושאר הנוזלים ומתחילים ללוש

אחרי 2-3 דק לישה מוסיפים את המלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

נותנים לבצק לנוח מכוסה בניילון נצמד או מגבת.

עד שמכפיל את עצמו, לאחר ההכפלה מכדררים לכדורים קטנים של כ30 גר ונותנים להם לטפוח שוב.

 

מרתיחים סיר עם מים עם כלי לאידוי , שמים את הכדורי בצק על נייר אפייה בכלי אידוי עם מרווחים,

ומכסים ומאדים כ12-14 דק.

 

למילוי :

 

פילה דג קטן של בורי חתוך קוביות

 

פילה דג קטן של מוסר

חתוך לקוביות

בצל לבן 1 חתוך לרצועות

כף קארי הודי

חופן כוסברה קצוצה

1 צ'ילי חריף חתוך

 

במחבת חמה עם מעט שמן מטגנים את הבצל

עד הזהבה , לאחר מכן מוסיפים את קוביות הדג

מטגנים עוד כ 2 דק מוסיפים את הקארי צ'ילי והכוסברה , אפשר להוסיף מעט מלח אף כי הקארי מעט מלוח .

 

טחינה :

כוס טחינה גולמית

כף וחצי שמן שומשום

חצי כפית צ'ילי יבש חריף

3 כפות סויה יאמסה

כפית יוזו

כף לימון

ובערך חצי כוס מים

לערבב את כל המרכיבים כשהמים להוסיף בסוף בהדרגה



ומרכיבים :

חותכים את הלחמניה באמצע ממלאים בטחינה ובמילוי הדג, אפשר להוסיף כוסברה וצילי חריף .



_npr4055

מעורב דגים בלחמנייה מאודה

_npr4024
_npr4060