מסעדת דוויני

קציצות בשר בפיתה עם רוטב לימון וסלרי

אביבית רווה ומסעדת דוויני

_npr7030

המסעדה:

דוויני היא מזללה קטנה בסמוך לשוק מחנה יהודה.

מגישה מנות בפיתה (סגור) או על ברוסקטות (פתוח) הכל מתבשל מחומאי גלם טריים ונעשה במקום

תפריט מצומצם ( עשר מנות)

בשר, דגים, צמחוני, טבעוני

בין המנות: אוסובוקו, חריימה, ברבוניות, מעורב טבעוני.

לא לפספס: צ'יפס שלושת השלבים וערק שקדים ( שגם הוא נרקח במקום)

הבשלנים:

אביבית רווה.

מקריית יובל. ממקימי הפרויקט "משגיחת כשרות" שנולד בירושלים, הגישה בגץ נגד הרבנות בשל היותה אישה על פרויקט זה. פעילה חברתית. נשואה ויש לה 7 ילדים. בחורה מאוד חברתית שלא מוותרת על עקרונותיה. בשבילה אוכל זה החיים. היא משוגעת על לארח אנשים ומרגישה שזה אחד היעודים שלה בחיים.

_npr7044

הבשלנית אביבית רווה

המתכון:

מליטות מטוגנות עם סלט פפאיה:

  • משרה לדג:

צ'ילי יבש -כפית

למון גראס – גבעול טרי אחד

שום טרי -4 שיניים קצוצות

כורכום טרי או יבש -חצי כפית

מלח פלפל

שמן זית

זסטים של לימון אחד

כוסברה טרייה – זר קצוץ

זרעי כוסברה קלויים כתושים

 

  • משרים את הדג במרינדה למשך 3 שעות.

מוציאים מהמרינדה ועוטפים בקמח .

מחממים שמן ומטגנים עד הזהבה קלה ומוציאים לנייר סופג



הסלט מתחלק לשני שלבים.

נתחיל ברוטב:

 

  • רוטב לסלט:

מטגנים בשמן תירס:

שום פרוס -2 יח'

שאלוט פרוס- 2 יח'

צילי יבש כפית

בוטנים קצוצים – כמה שבא

ומניחים בצד לקירור.

לאחר קירור מוסיפים מעט טריאקי , יוזו, וליים סחוט

 

  • מרכיבים לסלט:

פפאיה ירוקה

מנגו

שאלוט

צנוניות

כוסברה

צ'ילי טרי

 

חותכים לגפרורים (ג'וליאנים), מערבבים טוב ומוסיפים את הרוטב .

מערבבים טוב ומניחים 2 דק' בצד

 

מסדרים יפה בצלחת ומעל את הדגים. סוחטים מעט ליים ובתאבון.



Cote 100%

קציצות בשר בפיתה עם רוטב לימון וסלרי

_npr7060

שף: דיני קסורלה

_npr7022