מסעדת אנה

מרק עגבניות עם טורטליני קרם פרש.

בשלן גרוני ציבין ומסעדת אנה

_npr7263

 המסעדה

מסעדת אנה

בבית טיכו המרהיב במרכז ירושלים נפתחה מסעדת "אנה" – מסעדה המציעה שילוב יוצא דופן של מטבח איטלקי איכותי, מיקום במבנה היסטורי השייך למוזיאון ישראל ומופעל על ידו, ותוכנית חברתית לבני נוער במצבי סיכון. "אנה" הוקמה כעסק חברתי מבית דואליס יוזמה ומתנהלת בה תוכנית של תעסוקה והכשרת בני נוער במצבי סיכון במטרה לסלול בפניהם את הדרך להשתלבות מועילה בחברה. התוכנית החברתית פועלת בשיתוף עם עמותת החוט המשולש ועיריית ירושלים. מסעדת "אנה" מציעה קונספט מיוחד שנבנה בשותפות עם השף מושיקו גמליאל, מקבוצת מסעדת מונא, של מסעדה באווירה מיוחדת, באיכות מקצועית ומוקפדת של מטבח עילי במחירים השווים לכל כיס .התפריט של "אנה", הוא איטלקי חלבי וכשר ויציע בשלב ראשון ארוחות צהריים וערב ובהמשך גם ארוחות בוקר. המסעדה גם מציעה מגוון אפשרויות ארוח לארועים משפחתיים ועסקיים בחדר פרטי ובמרפסת. בגן המקיף את המבנה ניתן לערוך ארועים של עד 200 אורחים. בית טיכו אשר נבנה במחצית השנייה של המאה ה- 19 הוא אחד הבתים הראשונים בירושלים שנבנו מחוץ לחומות העיר העתיקה. המסעדה פועלת בקומה השנייה של המבנה ששופץ לאחרונה, כשבקומה הראשונה מוצגות תערוכות בסטנדרטים הגבוהים של מוזיאון ישראל ובהם התערוכות המתחלפות ותצוגת הקבע של בית טיכו.

בשלן

גרוני ציבין

בת 35, מניו יורק, עלתה ב2013 מגיעה מטלביה- אוכל בשבילה- זה משפחה, כיף חיים. אוהבת לבשל אוכל מהשורשים שלה, אוהבת לבשל אוכל יהודי. להפוך אוכל יהודי ישן לאיטלקי ומודרנית. חילונית. מאוד אוהבת את הארץ ואת ירושלים ומהרגישה את החיבור בין אוכל לבין העיר ירושלים.

_npr7296

בשלן: גרוני ציבין

המתכון:

מרק "פאפא אל פומודורו" גרוני סטייל

למרק
3-4 פילטים של אנשובי מאיכות גבוהה
3 גזרים קצוצים דק
1 כרישה קצוצה דק
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
פחית עגבניות משומרות איטלקיות מאיכות גבוהה (טחונות)
כפית זרעי שומר
כפית זרעי כוסברה
חופן עלי טרגון
2 כוסות ציר דגים בהיר (או ציר ירקות)
מלח פלפל לתיבול

1. קולים קלות את התבלינים על מחבת יבשה.
2. מוסיפים את הפילטים של האנשובי עם השמן שלהם למחבת ומטגנים עד שהאנשובי מתחילים לימוס.
3. מוסיפים את הירקות הקצוצים ומאדים אותם עד שאלה מתחילים להתרכך (אך לא משחימים).
4. מוסיפים כוס של ציר דגים ואת העגבניות המשומרות.
5. בשלב זה טועמים ועושים תיקון ראשון לתיבול.
6. מביאים לרתיחה עדינה ומנמיכים את האש.
7. ממשיכים לבשל את המרק כ-25 דק, עד שכל הטעמים מתחברים, הירקות מתרככים.
8. תוך כדי הבישול מוסיפים ציר דגים למרק על מנת שלא יהיה סמיך מדי.


להרכבת המנה:
כדורי מוצרלה בייבי (בוקנצ'יני)
קפלטי קרם פרש (או כל פסטה ממולאת אחרת קנויה או תוצרת בית)
עלי בזיליקום קטנים
גרמולטה יבשה
שמן זית

בקערת הגשה מפזרים את הכדורי מוצרלה והקפלטי.
מוזגים את המרק החם במרכז קערת הגשה עד כיסוי המוצרלה והקפלטי.
מפזרים את עלי הבזיליקום ואת הגרמולטה מעל המרק.
מוזגים שמן זית מעל בנדיבות

snip20161018_1

מרק עגבניות עם טורטליני קרם פרש.

_npr7284

שף: נמרוד נורמן

_npr7263