מסעדת עזורה

קובה סלק

בשלנית רינת שלום רזון ומסעדת עזורה

המסעדה:

מסעדת עזורה הוקמה בשוק מחנה יהודה בשנת 1952 ע"י שרפלר עזרא.
עזורה עלה לישראל מתורכיה מהעיר דירבקיר, החל ללמוד לבשל עת עבד כנער במסעדה מקומית בשוק,
ומשם פתח את המסעדה הראשונה שלו.
המאכלים במטבח במסעודת עזורה הם בסגנון תורכי וגם עירקאי.

בשלנית:

רינת שלום רזון

בת 44 מבית בכרם  עובדת מדינה, משרד האוצר. עשתה שינוי אחרי 23 שנים הייתה באגף חשבות בכספים. ועברה לרווחה. חילונית. בישול כשר. בישול זה יצירה, אוהבת לבשל  אוהבת לארח מאוד. נשואה לאיתן שלום שמצטלם גם כן לפרויקט, מתרגשת מאוד להיות חלק מפרויקט זה.

_npr7303

בשלן: רינת שלום רזון

המתכון:

הקובה (הנדיר) של רינת                                            

מילוי:

500 גרם בשר בקר טחון

2 בצלים קצוצים

עלי סלרי

כפית מלח, כפית פלפל שחור, כפית פפריקה מתוקה.

 

לטגן את הבצלים עד שיזהיבו, להוסיף את הבשר ולטגן, להוסיף את התבלינים ולהמשיך לטגן עד שמשחים, לקראת סוף הטיגון להוסיף את הסלרי הקצוץ.

 

לתת למילוי להתקרר לפני שממלאים את הקובה.



בצק:

חצי קילו ג'ריש, חצי קילו סולת

כפית מלח

רבע כוס שמן

בערך כוס מים פושרים

 

לערבב את כל מצרכי הבצק יחד, להתחיל לשפוך מים לקערה עד שהבצק מרגיש כמו פלסטלינה.

נותנים לבצק לנוח עשר דקות. להכין מהבצק כדור קטן לשטח אותו על היד, לשים מילוי של הבשר ולגלגל את הבצק סביב הבשר (הרעיון הוא לשים הרבה מילוי מהבשר ולהשאיר מעטפת בצק דקה)



מרק:

שני בצלים

ארבעה סלקים חתוכים לגפרורים שמנים(או יותר) מה שחשוב שיהיה למרק צבע סגול חזק) אם המרק עדיין חיוור להוסיף עוד סלק.

עלי סלרי חתוכים גס

עלי מנגולד חתוכים גס

ארבע שיני שום חתוכות לגפרורים

מיץ משני לימונים טריים!!

שתי כפיות מלח, כפית פלפל שחור.

 

לטגן את הבצלים עד שקיפות, להוסיף את הסלקים, הסלרי, המנגולד והשום ולהמשיך לטגן.

להוסיף מים קצת פחות משלושת רבעי סיר. לאחר שהסיר רותח להוסיף את מיץ הלימון ואת המלח והפלפל.

להוסיף את הקובה אחד אחד ובזהירות לתוך הסיר הרותח לבשל רבע שעה ו......

להנות!!!!!







_npr7357

קובה סלק

_npr7315

שף: שבי עזורה

_npr7327