קפה דה פריז

סלט חורף

בשלנית שירה סאטלר ומסעדת קפה דה פריז

_npr6621

 המסעדה

קפה פריז נטוע בלב שכונת רחביה בירושלים, צופה לשכיות החמדה העתיקות שמנקדות את רחובותיה. בזמן שבית הקפה עטוף מבחוץ במסורת ירושלמית, החלל הפנימי ספוג אווירה אירופאית קלאסית, בהשראת בתי הקפה הציוריים של עיר האורות. עם פינות ישיבה כהות, אח מאבן וכמובן ויטרינה רחבת יריעה – הפורשת בפני הסועדים עוגות ודברי פטיסרי משובחים בשלל צבעים.



בשלן

שירה סאטלר

בת 27, ליצנית רפואית בשערי צדק. גרה ברמת אשכול, נשואה. חובשת כיסוי ראש אבל הולכת עם מכנסיים. (הריונית) הבישול התחיל אצל שירה כמשהו חובבני, את האהבה לבישול קיבלה מסבתא שלה, למדה בשנה במכללת השף כחובבנות וגילתה כי הבישול גרם לה להתאהב במטבח.  

_npr6608

בשלנית שירה סאטלר

מתכון:

מתכון לסלט חורף

 

פסטה אהובה שמתאימה לסלט (פנה/פוזילי/צדפות...)

1 שומר פרוס לפרוסות בעובי 2 ס״מ

1 בטטה בינונית פרוסה לפרוסות בעובי 2 ס״מ

1 סלק בינוני פרוס לחצי ירח בעובי 2 ס״מ

(ניתן לשנות את הכמויות בהתאם לכמות הרעבים)

חבילת עלי רוקט

חופן אגוזי מלך קלויים

גבינת פטה / בולגרית חתוכה לקוביות

 

רוטב:

1/4 כוס חומץ בלסמי

2 שיני שום כתושות

1 כף גדושה סוכר חום

1 כפית מלח גס

1/2 כוס שמן זית

- ניתן להוסיף כף זרעי שומר

 

אופן ההכנה:

- מחממים תנור ל180 מעלות.

- מסדרים בתבנית את פרוסות הירקות בשכבה אחידה. (את הסלק אני מסדרת בתבנית אחרת כדי שלא יצבע את כולם.)

- מערבבים את כל מוצרי הרוטב טוב טוב.

- מושחים משיכה יפה של רוטב על כל פרוסה של ירק.

- מכניסים לתנור ל20 דקות.

- מכינים את הפסטה במקביל לדרגת אלדנטה.

- מוציאים את הירקות והופכים אותם, מוסיפים עוד שכבת רוטב על כולם ומחזירים לתנור לעוד 8 דקות. (שומרים קצת מהרוטב בצד)

- כאשר הכל מוכן מרכיבים את המנה:

מערבבים יחד פסטה וירקות עם קצת מהרוטב בצד, מניחים על עלי רוקט בצלחת הגשה, מפזרים מעל גבינה ואגוזי מלך קלויים

ובתיאבון.



cafe-de-paris

סלט חורף

_npr6595

שף: עופר הראל

_npr6625