אל דנטה

טורטליני ארטישוק ירושלמי ריקוטה וערמונים

בשלן מושקא לנדא ומסעדת אל דנטה

 המסעדה

אל דנטה

בליבה של ירושלים בשכונת רחביה, באחד מרחובותיה הציוריים שוכנת מסעדת אל דנטה.

מבנה האבן וחלונות הזכוכית הגדולים משווים למקום מראה ציורי של מסעדה בלב כפר איטלקי.

מיד כשנכנסים חשים בחום האנושי ,באינטימיות ובריחות העולים מן המטבח שחשוף לעיני הסועדים.

המסעדה אינטימית ועיצוב המקום מוקפד והאוכל מוגש בכלים מיוחדים אשר מעצימים את הטעם.

מסעדת אל דנטה הוקמה בשנת 1998 וזכתה להיכנס לפנתאון המסעדות המובילות בירושלים.

שמה הולך לפניה בשל הטעמים המדויקים שנעשים מחומרי גלם איכותיים וטריים אשר נבחרים בקפידה בכל יום מחדש.

הפסטות, נעשות במקום בעבודת יד וחדי העין יזכו להציץ במלאכת הכנת הפסטה ובמחול המחבתות אשר מתרחש במטבח .

התפריט האיטלקי העשיר בנוי ממבחר סוגי פסטות ורטבים עשירים לצד מאכלים איטלקיים, סלטים ומרקים משובחים ומפתיעים.

מאחורי המנות המוקפדות והמיוחדות, עומד השף אסי איטח בוגר מצטיין של לימודי בישול במכללת הדסה, בעל רקע עשיר של כ14 שנה במסעדות המובילות ביותר ובהן מסעדת פרימוורה של השף שלום קדוש שממנו למד אסי רבות על אהבת האדם והכבוד ללקוח.

השף אסי איטח, הגיע לאל דנטה בשנה האחרונה והוסיף לה רבות בתרומתו הקולינרית והן בחוויית הלקוח אשר יוצא מהמסעדה בהתרוממות רוח ובידיעה שיחזור.

מומלץ לערב בשניים,למפגש חברים ואף לאירועים קטנים עד 40 איש.

בואו,טעים פה.

בשלן

מושקא לנדא

בת 23, נחלאות. יוצאת בשאלה. בעבר הייתה מורה למדעים למדה את התואר במסגרת חרדים אך כשהחלה לצאת בשאלה עזבה גם את המקצוע היום עובדת כמלצרית. מאוד אוהבת לבשל ומבינה שיכול להיות שהיא לאט לאט מוצאת את היעוד שלה. לא הייתה לה אהבה לאוכל אבל אם הזמן הבינה שלבשל זאת תרפיה- חוויה ויצירה אחת גדולה.

_npr3736

בשלן מושקא לנדא

המתכון:

טורטליני ארטישוק ירושלמי ריקוטה וערמונים

 

מרכיבים (ל 8 מנות):

בצק חלמונים:

  • 1 ק"ג קמח דורום
  • 500 גרם חלמון
  • כפית מלח
  • כפית שמן זית
  • 200 מ"ל מים פושרים

 

מלית ארטישוק ירושלמי וערמונים:

  • 2 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף
  • 100 גרם ערמונים קלופים
  • שורש כרישה קצוץ ומאודה
  • 4 ענפי תימין קצוצים
  • 200 גרם ריקוטה
  • יין לבן חצי יבש

 

הכנת הבצק:

בקערה מניחים את הקמח, שמן הזית, מלח והחלמונים.. מוסיפים בהדרגה את המים וממשיכים ללוש כ- 10 דקות לשים עד לקבלת מרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה.

 

המלית:

צולים את הארטישוק ירושלמי בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות , לכ-20 דקות, ומצננים. במעבד מזון מניחים את הכרישה, הערמונים, הארטישוק הירושלמי, והתימין.

מעבדים למחית חלקה ומוסיפים את הריקוטה. מתקנים תיבול, ומעבירים לשק זילוף.





אופן ההכנה:

  • מרדדים את הבצק וחורצים עיגולים.
  • ממלאים במלית ויוצרים כיסוני טורטליני
  • מחממים מחבת, מוסיפים חמאה, תימין, אספרגוס חלוט, שורש, ארטישוק ירושלמי ויין לבן
  • בסיר מבשלים את הטורטלני במים רותחים ממולחים קלות
  • מעבירים את הטורטליני למחבת לכשתי דקות
  • מתקנים תיבול ומגישים עם פרמזן מגורד.




al-dente

טורטליני ארטישוק ירושלמי ריקוטה וערמונים

_npr3724

שף: אסי איטה

_npr3943