חצ'אפוריה

פחלאולי מוגש על לחם

פלינה למבורט ומסעדת חצ'אפוריה

_npr7909

המסעדה:

 

מסעדה גרוזינית חלבית קטנה בשיפולי שוק מחנה יהודה, המתמחה במאפים גרוזיניים, אצ'ארולי, אימרולי וכמובן החצ'אפורי.

השירות במקום הינו חמים וביתי, כאן ידאגו שלא תיקחו למסע ארוך מאפה שלא ישרוד את הדרך, וינסו למנוע מדקיקי גזרה לזלול מנות הגדולות עליהם.

הבשלנית:

פלינה למבורט

29, מבלארוס. קטמון. בישול היה סודות ופיתויים מגיל מאוד צעיר, תמיד רצתה שהיה לה קפה אבל ההורים שלה לא רצו. עובדת בסוכנות היהודית.  אוהבת לאפות ולבשל. כל החברים אוהבים את מה שהיא עושה. היא מדברת אנגלית אבל יודעת לדבר עברית.

_npr7957

בשלנית פלינה למבורט

המתכון:

חציל

יש לחתוך לעובי חצי ס״מ

להמליח למשך כשעתיים.

לשטוף למרוח בשמן לאפות / לטגן

גמבה אדומה / צהובה

לחתוך ראש וזנב ולפרוס לאורך למרוח בשמן ולאפות

מילוי אגוזים :

בצל קצוץ דק

-חציכוסברה -חבילה

פטרוזיליה -חצי חבילה

פרחי סלרי- חופן

שום כתוש -כפית

שאטה גרוס -רבע כפית

אגוזי מלך טחון - 150גר

חומץ -חצי כוס

חצי רימון - מפורק

אופן ההכנה

:

יש לחתוך את הבצל למעוך עם מעט מלח ולהניח ל 10 דק עד 15 דק

אגוזים ושום מערבבים יחד ולהניח בצד כרבע שעה

קוצצים את הירק מערבבים עם הבצל מועכים מעט להפרשת נוזלים וטעמים מוסיפים את האגוזים ומערבבים

מוסיפים חומץ פלפל שאטה ומערבבים עד לקבלת עיסה אפרפרה

מניחים בצד מחכים שיתקררו החצילים והגמבה

לאחר צינון המוצרים

מורחים שכבה מכובדת אך לא מדי בכדי לא לאבד את הטעמים

מגלגלים

 

כדורי תרד/ סלק :

סלק - 2 יח

עלי תרד - 2 חב׳

אגוזים 200גר׳

כוסברה 2 חב

פטרוזיליה 1 חב

3/5 שיני שום

חומץ 1 כוס

 

אופן ההכנה :

מבשלים את הסלק מגרדים וסוחטים היטב

חולטים את התרד במים חמים וסוחטים היטב וקוצצים ( ניתן לטחון לקבלת עיסה אחידה ) בתכנית קצצנו בכדי שיהיה טעם חזק של התרד

סלק לחוד ותרד לחוד

מוסיפים 100 גר אגוזים חבילה כוסברה חצי חבילה פטרוזיליה חצי כפית שום חצי כוס חומץ  ומערבבים היטב ומניחים לכ- חצי שעה

מכדררים

 

ניתן להגיש עם לחם

גרעיני רימון חובה

_npr7939

פחלאולי מוגש על לחם

_npr7931

שף: טנגו שביט

_npr7994