חומוס ארבעס

שקשוקה

בשלן: איתן שלום ומסעדת חומוס ארבעס

_npr8003

 המסעדה

את חומוס ארבעס הקמנו לפני 3 שנים, בתור תושבי השכונה היה חסר לנו חומוס באזור השוק, אנחנו אנשים שמחים מטבענו והיה חשוב לנו שיראו את זה גם בעיצוב וגם באווירת המקום על מנת לתת ללקוח חווית ניגוב נעימה וטריה, בנוסף לחומוס יש לנו צ'יפס שעושים במקום ומלבי חשמל, בנוסף אצלנו המלצרים מקבלים שכר מלאללא קשר לטיפים שלצערנו זה נדיר היום, החומוס עובד עם השגחה פרטית שבהם אנחנו נורא מאמינים

בשלן

איתן שלום

בן 49, חברת חשמל, רמת בית הכרם. בישול מזרחי לא גורמה. קובה בחור של פעם. איש חם מאוד. אוכל בשבילו זה חיים, זה כיף- כל ביס זה עולם ומלאו, "אוכל זה אהבת חיי"- אם לא היה עובד בחברת חשמל היה פותח איזה מסעדה או משהו. החברים אומרים לו. נשוי + ארבעה ילדים. החיים יפים ושימשיך ככה.  

_npr8015

בשלן: איתן שלום

מתכון:

השקשוקה

מצרכים

1 לחם שחור של פעם

10 עגבניות

ראש שום

שלושת רבעי כוס שמן זית

רבע כוס שמן קנולה

כפית מלח

1.5 כפות פפריקה מתוקה

1.5 כפות פפריקה חריפה

1.5 כפות כמון

2 פלפלים חריפים אש

פטרוזליה

5/6 ביצים

אופן ההכנה

חותכים את העגבניות לקוביות גסות

את השום לפרוסות

את הפלפלים לחצאי עיגולים

מתגנים קלות את השום והפלפל חריף

במחבת נפרדת

מכניסים את העגבניות החתוכות לסיר (של דגים )

שופכים את השמן זית והקנולה את כל התבלינים ביחד לסיר,

את השום והחריף המטוגן קלות מוסיפים,

על אש גבוה עשר דקות

לעוד עשר דקות על אש נמוכה

מוסיפים את הביצים בעדינות שלא ישבר החלמון

מכסים את הסיר חמש דקות בערך (כל אחד אך שאוהב את החלמון שלו קשה רך )

כשהשקשוקה מוכנה מוסיפים כמה עלי פטרוזליה מעל מעט פלפל גרוס וווו

בתאבוווווון

אפשר להוסיף בצד ,לימון כבוש ,זיתים סורים, כרוב מטוגן , חציל מטוגן , טחינה חמוצה וכמובן חומוווווווס

ילהההה תהנו  J

hummus-arbes

שקשוקה

_npr7979

שף: איתי בן הרואה

_npr7976