כינור בכיכר

שוק ברווז קונפי.

נועם פריסמן ומסעדת כינור בכיכר

המסעדה:

כינור בכיכר היא מסעדה שמעוצבת בהקפדה ושמכוונת לקהל שאוהב ומבין אוכל אבל נהנה גם מארוחה קז'ואלית ואלכוהול. במקום יש ספות יוקרתיות ופרקטים, טאבון שהובא במיוחד מאיטליה ותנור ג'וספר מקצועי בו מכינים את הבשרים. המלצרים לבושים בחולצות לבנות ופפיונים תואמים ואת הקירות מעטרות תמונות של כינורות שונים.

התפריט הכשר נבנה בהתאמה לקהל הירושלמי, המנות הן מנות בשרים מוכרות אבל כאלו המיישרות קו עם אוכל עדכני, מודרני, חומרי גלם באיכות גבוהה והגשה מוקפדת.עגבניות לחות, שמן זית ולימון (68 שקלים) ועוד.

כיכר המוזיקה היא מקום לבוא לבלות בו כשנכנסים לפה מרגישים לרגע כמו באיזו פיאצה באיטליה, עם הההופעות החיות שיש כאן כל היום והאווירה המיוחדת. זה מחלחל גם גם לתוך המסעדה

בשלן:

נועם פריסמן

בן 33, מבית זית. צלם אוכל. "גדלתי על השיש"-כך אומר. מבשל מכיתה י'. זוכר את הכישלון הראשון שלו שניסה להכין עוגה (בכיתה א).  בשביל נועם המטבח זה מקום לנסות ולהתנסות.

_npr7494

בשלן נועם פריסמן

המתכון:

שוק ברווז קונפי.

 

מצרכים לשוק הברווז

1 שוק ברווז

500 מל׳ שומן ברווז

1 מקל קינמון 

6 גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

2 כוכבי אניס

2 בצלצלי שאלוט

5 גרם טימין

5 שיני ציפורן

 

אופן הכנה

 

להכניס את כל המרכיבים לסיר ולבשל על נמוכה מאוד כ 3 שעות,

לדוג החוצה את השוק ברווז.

 

אגס חלוט ורוטב אגסים

מרכיבים ל 5 מנות:

 

5 אגסים קלופים ומגולענים 

1 ליטר מים

600 ג׳ סוכר

גרידה מחצי תפוז

10 שערות זעפרן

4 שיני ציפורן

5 גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

2 מקלות קינמון

חופן זרעי שומר

60 מל׳ פרנו

 

אופן הכנה

להכניס את כל המרכיבים לסיר, לבשל עד שהאגסים רכים.

להוציא את האגסים ולצמצם את הנוזלים עד לסירופ.

 

לסלט:

 

3 עלי אנדיב אדום

1 צנונית פרוסה

1 שאלוט פרוס

חופן עלי בזיל

חופן עלי נענע

 

פירה בטטה

 

מרכיבים:

 

2 בטטות

500 מל מים

כף שומן ברווז

כף גבינת טופו

 

אופן הכנה

 

לקלף לחתוך את הבטטה לקוביות, להכניס לסיר, להוסיף מים ושומן ברווז, לכסות ולבשל לאט עד שהבטטה מתרככת,

לסנן מהנוזלים ולהעביר למעבד מזון,

להוסיף את גבינת הטופו ולטחון למחית חלקה.

 

להרכבת המנה

 

לצוק על צלחת פירה בטטה, להניח לצידו שוק ברווז.

להוסיף לסלט את האגס ולהניח לצד השוק, ליצוק סירופ על כל המנה.

 

 

תודה רבה

קובי - כינור בכיכר

_npr7505

שוק ברווז קונפי

_npr7520

שף: קובי קטני

_npr7454