לחם בשר

מרק ארטישוק ירושלמי.

בשלן מיכאל קפלן לוין  ומסעדת לחם בשר

 המסעדה:

לחם בשר היא מסעדת בשרים כשרה ועכשווית המחברת בין שני עולמות - לחם ובשר

המסעדה מציעה תפריט מצומצם ואיכותי ושמה דגש על טריות, זמינות וחווית טעם משובח.

המסעדה ממוקמת במתחם התחנה התוסס בירושלים,ומהווה אבן שואבת לאוהבי אוכל ובילוי. העיצוב המרהיב מוקפד ולא סטנדרטי,מאפשר ישיבה נוחה ואינטימית בתוך המסעדה,תוך כדי בילוי וארוחה איכותית.

אזורי הישיבה מעוצבים בסגנונות שונים ומאפשרים עריכת אירועים פרטיים או עסקיים בהתאם לצרכי הלקוח.

נתחי הבשר המובחרים עוברים תהליך יישון קפדני ונצלים על הגריל במיומנות,תנור טאבון בחלל המסעדה מאפשר אפיה טריה של מגוון מאפים ובשרים ויצירת חוויה קולינרית הפונה לכל החושים.

המסעדה כשרה למהדרין בד"ץ

המסעדה פתוחה גם ביום שישי עד כניסת השבת



בשלן

מיכאל קפלן

בן 48 -מירושלים. נשוי פלוס שלושה ילדים.  הייטקיסט. לפני 10 שנים נכנס למה שקשור באוכל ביתי, היה לוקח מתכונים לא כשרים והופך אותם למתכונים כשרים. מיכאל פיתח את תחביב הבישול למשהו יותר רציני בחייו- - יש להם קבוצה של חברים שנפגשים ומכינים אוכל ביחד. הם חמישה זוגות שנפגשים פעם בחודש למצוא דברים חדשים ולעשות את זה כארוחה.

_npr6485

בשלן מיכאל קפלן

½ קילו  גזר

קילו 1 ארטישוק ירושלמי

בצל בינוני אחד

3  גבעולי סלרי

1 ½  ליטר ציר מרק עוף

2  כפות שמן קוקוס או שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

חתיכות שקד קלוי

לקלף את הארטישוק חתכו גס, להכניס למים קרים ומלוחים.  לקלף את הגזר ולחתוך גס.  לחתוך את הבצל ואת הסלרי לחתיכות גסות.  לחמם את השמן בסיר.  לטגן את הבצל עם הסלרי ל5 דקות.  להוסיף את הגר, הארטישוק (בלי המים) וקצת מלח.  לכסות את הסיר ולתת לירקות "להזיע" בחום נמוך 10 דקות.  להוסיף את ציר מרק העוף ולהרתיח.  להוריד את האש לבינוני ולבשל עד שהירקות מתרככים.  להוריד מהאש ולרסק בבלנדר.  להגיש עם שבבי שקד קלוי למעלה.

lechem-basar

מנה: מרק ארטישוק ירושלמי.

_npr6498

שף: סקוט קופר

_npr6488