מסעדת לינק

עוף מפורק במרינדה

בלשן יוסי שטייניץ ומסעדת לינק

 המסעדה:

מסעדת לינק

במקום לחלום על מסעדות קלאסיות, עתיקות, יפות ורומנטיות, למה שלא תיכנסו לאחת.

המסעדה והבר לינק מאכלסים מאז שנת 1997 בניין ירושלמי עתיק בן יותר ממאה שנים, ואתם מוזמנים להצטרף לאווירה המיוחדת: שולחנות אינטימיים מקושטים בנרות פזורים בחללים השונים בפנים ובחוץ, עץ ותיק מושיט ענפים במרכז המסעדה, תאורה מעומעמת מלטפת, בר עשיר מציע כל מה שתרצו ועוד קצת.

התפריט המעורב של לינק כולל בשרים, דגים, פירות ים, פסטות מיוחדות, סלטים, מרקים, קינוחים, קפה והמון אלכוהול.

ללינק קהל לקוחות מרוצה, שמגיע מירושלים וגם מחוץ לעיר, כדי ליהנות מאוכל טוב ומאווירה מיוחדת, שמשלבת בין תפריט ביסטרו טוב לבר קלאסי. בכל ערב מתנגנת ברקע מוזיקת אולדיז ושנות השמונים, וגם השירות ירושלמי לבבי וחם.



בשלן

יוסי שטייניץ

בן 45, נחלאות. בישולים- זה כל החיים, מאז שהוא זוכר את עצמו אהב לבשל. זאת התרפיה שלו, אוהב לראות תוכניות על אוכל בכל השפות, מצליח להכין את המנות עם הטוייסט שלו. מבשל הרבה בבית אוהב לאלתר, יכול לקחת מתכונים ולשנות אותם כיד הדמיון, נשוי. אשתו נתנה לו מתנה לגיל 45 קורס שפים. ירושלים מבחינתו- אם הוא רוצה אוכל של בית רק בירושלים- הריחות התבלינים, יוסי אוהב להסתובב בכל הארץ ולמצוא מוקמות מיוחדים הקשורים באוכל.

_npr3957

בשלן יוסי שטייניץ

מתכון:

תבשיל עוף מפורק :

חצי עוף

למרינדה:

שתי כפות רסק עגבניות

קורט קארי

קורט מלח

קורט פלפל

קורט כוסברה יבשה

חמש שיני שום כתושות

בירה (גינס 500 מ''ל)

מערבבים את כל המרכיבים ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות ואפשר גם לילה שלם

אופים בתנור ב-180 מעלות . למשך שעה וחצי.

 

לאחר שהעוף מתקרר מפרקים את הבשר מהעצם.

קוצצים בצל ומקפיצים בשמן זית עד לקירמול.

מוסיפים את העוף המפורק , מתבלים במלח פלפל לפי הטעם. קורט קינמון וקורט כמון.

 

צילחות:

על הצלחת טחינה חמוצה (טחינה גולמית מעורבבת עם לימון מלח ומים קרים)

מניחים את העוף המפורק שהקפצנו במחבת על הטחינה, מוסיפים מלמעלה שמן זית ופלפלים חריפים קצוצים.

מגישים לצד פיתה חמה לוהטת.

הערה:

אם נשאר מהעוף הוא נפלא לסנוויץ קר ליום המחרת

link

עוף מפורק במרינדה

_npr3960

שף: יהודה אסלן

_npr3974