מסעדת מנזה

מדיאס ברוטב חמוץ מתוק

בשלנית גאולה חסידוף ומסעדת מנזה

 המסעדה:

במנזה מבשלים מידי יום במטבח פתוח לעיני כל, אוכל ביתי טעים ומזין מרכיבים טבעיים בלבד.

אבקת מרק וכל חומר טעם וריח מלאכותיים אינם נכנסים למטבח שלנו מטעמי בריאות ובעיקר טעם, פשוט משתמשים במה שהטבע נותן – וזה הרבה.

הבישול במנזה מתאפיין בפשטות הטעמים, דייקנות בניהול התהליכים, דגש על נקיון, היגיינה וכמובן הזמן שכל תבשיל צריך כדי למצות את מירב הטעמים והמרקמים.

התפריט משתנה מדי יום ומתעדכן כאן, בפייסבוק או במייל.

הארוחה מכילה מנה עיקרית (בשר, עוף, דג או טבעוני) עם תוספות לבחירה מתוך מבחר מגוון. ולזה מצטרפים סלט ירקות טרי, טחינה, סחוג שמיוצרים במקום ולחם אחיד. יש גם גזוז חופשי.

האידיאולוגיה היחידה שלנו שיהיה טעים ונעים. אנו לא נוקטים עמדה בריאותית או עקרונית כלשהי, ומאמינים שאפשר לאכול הכל כל עוד זה במינונים הנכונים. טעים=בריא. ומשתנה מאדם לאדם.

חוויית האכילה מלווה בשירות אישי, חם נדיב ואדיב.

אנו קשובים ללקוחותינו על הערותיהם, בקשותיהם ונסיון להבין את צרכיהם כדי שהפסקת הצהריים תיהיה נעימה ויעילה (כהפסקה) ככל הניתן.

בשלן

גאולה חסידוף

בת 86 , גאולה. אוהבת לבשל לא מרגישה שזה עול מגיעה ממשפחה שהקדישה אוכל- אימא שלה הייתה בשלנית עילאית- היו לה משרתות ועוזרות ואף פעם אחת לא אכלו אוכל של מישהו אחר תמיד האימא של גאולה בישלה לבנות שלה. האחיות של גאולה למדו ממנה- הכלה של גאולה רשמה את כל המתכונים של האימא של גאולה (לפני שנפטרה בגיל 90). ירושלמית- ילידית ירושלים בת לילדיי ירושלים, השכונה גאולה נקראת על שמה.

_npr7544

בשלנית גאולה חסידוף

מתכון:

מצרכים ל- 4 מנות, 3 יח' במנה

מרכיבים:
9 זוקיני
1 ק"ג בשר לחי בקר
2 יח' גזר
2 יח' בצל לבן
1 יח' בצל סגול
4 מקלות סלרי

קינמון טחון+ 2 מקלות שלמים
פלפל אנגלי טחון+ 2 שלמים
4 עלי דפנה
בקבוק יין אדום
מלח, פלפל
שמן זית
קמח
ביצה
פירורי לחם
דבש
מיץ לימון

 

בישול הבשר:
חותכים את הבשר לקוביות
חותכים את הבצל הגזר והסלרי לקוביות בינוניות
צולים את הבשר בסיר מתאים עם מעט שמן עד שהוא משחים קלות, מוסיפים את הירקות החתוכים וממשיכים בצלייה עוד כ- 5 דק'.
יוצקים חצי בקבוק יין לסיר ומגרדים את המשקעים בתחתית.
מוסיפים מים חמים כ- 2ס"מ מעל הבשר, מקלות קינמון, פלפל אנגלי שלם, עלי דפנה ומכניסים לתנור לחום בינוני כ- 3.5 שעות.

הכנת הירק:

חוצים את הזוקיני לאורך ומכינים 12 סירות (את התוכן המרוקן שומרים!)

מילוי:
קוצצים את הבשר המבושל.
מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים כ- 3 דק' את המילוי של הזוקיני שנשאר, בצל סגול, סלרי וגזר חתוכים לקוביות קטנות.
מוסיפים את הבשר הקצוץ על אש בינונית מערבבים את המילוי ומתקנים טעמים בעזרת קינמון טחון, פלפל אנגלי טחון ומלח פלפל.

כשהמסה יורדת מהאש ומקוררת, מוסיפים 1 ביצה, 2 כפות פירורי לחם.

הרכבת המנה:
ממלאים את חצאי הזוקיני במילוי הבשר.
מצפים את הצד העליון בקמח ומטגנים את שני הצדדים,
מסדרים את הסירות בתוך הסיר של בישול המלית, ויוצקים רוטב.

רוטב:
במחבת מחממים 2 כוסות מים עם ½ כוס דבש ו1/4 כוס מיץ לימון, מביאים לרתיחה.

יוצקים הרוטב על הסירות, מכסים בנייר אפייה סוגרים עם מכסה ומכניסים לתנור לשעה וחצי על חום בינוני.

בתיאבון

menza

מדיאס ברוטב חמוץ מתוק

_npr7559

שף: דני פורת

_npr7538