מסעדת מונא

עיג׳ה ובייבי פרידה מטוגן

בשלנית עדן זרח ומסעדת מונא

המסעדה:

מונא- מסעדה ירושלמית ותיקה ממוקמת בבנין ציורי אשר נבנה בשלהי המאה ה-19 התפריט של מונא שואב את צבעיו וטעמיו מן הארצות לחופיו של הים התיכון, מציע מנות מוכרות ואהובות לצד מנות מיוחדות. בחזית המסעדה חצר מרווחת, באחוריה חצר קטנה ואינטימית, אויר ירושלמי בשתיהן.

בשלנית:

עדן זרח

בת 22, מהר חומה. חזרה מהודו לפני כשלושה חודשים, הייתה שם כחצי שנה. לומדת בבית ספר בישולים. אוהבת מאוד את המטבח האטלקי, הצרפתי והישראלי המודרני. היא חיה ונושמת אוכל. אוכל זה דופק לחיים. תמיד ידעה שהיא רוצה לעסוק בזה. עדן מבשלת בבית לכל המשפחה מגיל מאוד צעיר. הארוחות שלה הן גרעין המשפחה.

_npr7784

בשלנית: עדן זרח

המתכון:

עיג׳ה ובייבי פרידה מטוגן

לקציצות ירק:

2 תפו״א

¼ בטטה

פטרוזיליה קצוצה

2 בצל ירוק

בצל סגול בינוני קצוץ

1 ביצה

3 כפות פירורי לחם

קורט של מלח פלפל כמון וכורכום

מגרדים תפו״א ובטטה

קוצצים בצל ירוק בצל סגול ופטרוזיליה

מאחדים את כל החומרים

מטגנים

 

קרם חצילים

1 חציל שרוף קלוי

3 שיני שום

גבינה מלוחה

שמן זית לימון ומלח

טוחנים הכל ומסננים במסננת דקה

 

לסלט

רשד

תאנים

צ׳ילי

מלח פלפל ומלח טזוס מיץ לימון מזיתי טזוס

לערבב את כל המרכיבים יחד

 

בייבי פרידה

מלח פלפל ולטגן משני דצצים

 

_npr7848

עיג׳ה ובייבי פרידה מטוגן

_npr7788

שף: רועי לו

_npr6730-copy