פיצה פלורה

סנדביץ' פיצה עם ממרח ארטישוק וסלמון מעושן

בשלן ידהר צוויל ומסעדת פיצה פלורה

_npr7745

 המסעדה:

פיצה "פלורה",

שנקראת על שם סבתו של בן (אחד הבעלים) - בעליה הם ידעו שהחזון הירושלמי שלהם קורא להם לפתוח משהו אזורי, כזה שיציע פתרון מקומי לשכמותם: ״בני 20 פלוס, שרוצים לצאת, לבלות, לאכול ולשתות - במקום שיהיה נוח, קרוב ויחסית זול״.: ״יש פה קהל גדול של צעירים ירושלמים, עם חברים וחברות, סטודנטים וכאלה שמשכירים דירות, שאוהבים לצאת ולבלות אבל שהאמצעים שלהם מוגבלים ולכן מטבע הדברים פחות יכולים להרשות לעצמם לצאת למסעדות״. בפלורה מנסים ליהנות מכל העולמות: אפשר לאכול פיצה איטלקית מעולה ולשתות יין טוב ולצאת כשכל הכיסים שלמים, והכל באווירה ירושלמית נעימה ולא מחייבת אבל אסתטית, נקייה וחיננית, אפילו קצת ניו-יורקית.

בשלן

ידהר צוויל

בן 28 גדל באיטליה, היום גר בירושלים. סטודנט למדעיים בין רפואיים. היה 6 שנים בקבע בצבא. התחיל לבשל בגיל 6 שהיה לבד בבית. למד הרבה מלבשל בעצמו לעצמו בבית. עבד במסעדה כשהיה סטודנט. רווק. חילוני. מגיע מקריית יובל. אוכל בשבילו מתחלק ל "לראות אנשים שאוכלים כדי לחיות ואנשים שחיים בשביל לאכול".

_npr7688

בשלן ידהר צוויל

מתכון:

מצרכים:

מתכון לבצק

500 גרם קמח

2 כפית שמרים יבשים

1 כפית סוכר

2 כפית מלח

4 כפות שמן זית

1 ושליש כוסות מים

 

אופן הכנה

מכניסים למיקסר אם וו לישה את הקמח ,המים,הסוכר והשמרים ולשים כ 5 דק על מהירות איטית לאחר מכן מוסיפים את המלח והשמן זית ולשים לעוד כ 5 דקות

ואז מכסים את הבצק ונותנים לו לנוח כ 20 דק ואז מחלקים אותו לכדורים של 200 גרם ונותנים להם לתפוח ל פי 2



ממרח ארטישוק:

לוקחים צנצנת לבבות ארטישוק לא מסוננת, וטוחנים בבלנדר, מוסיפים חצי לימון סחוט, ומעט צ׳ילי חריף גרוס.

 

סלמון מעושן 200 גרם.

מוצרלה טריה אחת.

חופן זייתי קלמטה.

שמן זית.

חופן עלי טימין טריים.

 

מורחים את הארטישוק על החצי התחתון של הבצק, מפזרים את הסלמון, קורעים את המוצרלה ומפזרים, מפזרים את הזיתים הטימין והשמן זית.

סוגרים מלמעלה עם החצי השני של הפיצה, סוגרים בתנועת גלגול את הקצוות, מורחים עוד קצת שמן זית וטימין מלמעלה ומכניסים לתנור על החום הכי גבוה עד להשחמה



pizza-flora

סנדביץ' פיצה עם ממרח ארטישוק וסלמון מעושן

_npr7682

שף: בן לילמנסטונס

_npr7735