מסעדת רינה ואליס

מרק אפונה עם טורטליני בשר.

בשלן אריאל ורדי ומסעדת רינה ואליס

 המסעדה

רינה ואליס הן שתי שפיות צעירות שבמטבחים הטובים ביותר בעיר מצאו לא רק השראה בלתי נדלת ליצור אוכל מעניין, מגוון ומפתיע, הן מצאו גם אחת את השניה.

במשך שנים אספו וכתבו במחברתן הסודית מתכונים שבדו מפרי דמיונן ונסיונן הרב וחלמו על המסעדה שיקימו יום אחד יחדיו וסוף סוף יזכו לשתף את העולם במגוון המנות המרגשות.

היום הזה סוף סוף הגיע ולאחר עבודה קשה, בחירת המצרכים הכי טריים ואיכותיים מהספקים הכי נחשבים בעסק, בניית תפריט אלכוהול וקוקטיילים מחושב ומגוון והעסקת הצוות המקצועי והחם הן מזמינות אתכם בזרועות פתוחות להיות שותפים להגשמת החלום ולטעום את האווירה הרומנטית אך הביתית השוררת במקום פרי ידיהן.

בשלן

שושי  חזן

בת 29, אחמשי"ת, אצל רינה ואליס. אריאל "אומצה" ע"י רינה ואליס זוג לסביות שפתחו מסעדה בירושלים, מסעדה שמחבקת את הקהילה הגאה. אריאל מאורסת ובן זוגה מנהל חנות ספורט בירושלים, הרבה מזמנה היא מעבירה אצל אליס ורינה. אריאל החלה לבשל כי ההורים שלה  בילו הרבה זמן בעבודה, לאחר שהלכה לאכול אצל חברותיה ללימודים הבינה שהאוכל אצלה בבית, לא דומה למה שאוכל אמור להיות והחליטה ללמוד לבשל בעצמה.

_npr3857

בשלן: אריאל ורדי

המתכון:

טורטוליני בשר במרק אפונה

מצרכים:

בצק פסטה

300 גרם קמח סמולינה

3 ביצים בינוניות

 

מילוי הבשר:

250 גרם בשר בקר

1 בצל לבן מטוגן

1 עגבניה

פלפל מלח

2 כפות שמן זית

 

מרק אפונה

3 כוסות גדולות של אפונה קפואה

2 בצלים קצוצים ומטוגנים

1 גזר קטן מגורד ומטוגן

חופן פטרוזליה

פלפל מלח לפי הטעם

שמן זית מאיכות מצויינת

 

אופן הכנה: בצק

מערבבים את הביצים יחד אם הקמח ולשים היטב. מעבירים למרדדת פסטה וממשיכים לקפל עד אשר הבצק אחיד ונעים למגע ללא קרעים. לקמח לפי הצורך.

מרדדים את הבצק לעובי הרצוי (דק אך לא מדי) עובי 6 ברוב המכונות הנפוצות.

ניתן לרדד במערוך במקרה ואין מכונה.

שומרים את הבצק אל משטח מקומח תחת מגבת.

 

הכנת הבשר:

מטגנים את הבשר כ10 דקות במחבת עמוקה. מפוררים בכף ומתבלים לפי הטעם מוסיפים לו את הבצל המטוגן. חותכים את העגבנייה לקוביות ומוסיפים למחבת. וממשיכים לבשל עד אשר העגבנייה מאבדת את המרקם שלה. מורידים מהאש טוחנים עד מרקם חלק ומקררים.

 

הכנת המרק

סיר מים כ-4 ליטר מוסיפים את הבצל והגזר המטוגנים. מרתיחים כ10 דקות מוסיפים אפונה

מטבלים לפי הטעם. ממשיכים את הבישול כ7 דקות נוספות.

מורדים מהאש וטוחנים היטב אם פטרוזיליה ושמן זית.

 

הכנת הטורטוליני:

קורצים מהבצק הפסטה עיגולים מניחים במרכז כל עיגול כפית ממילוי הבשר. מורחים על הקצוות מעת מים סוגרים ויוצרים חצי עיגול. מהדקים היטב את הקצוות. מצמידים את פינות חצי העיגול אחד לשני עם טיפת מים

כך יוצרים טורטוליני. ממשיכים עם יתר העיגולים.

 

מחזירים את המרק לבישול ומשליכים לתוכו את הטורטוליני.

מבשלים ברתיחה עדינה כעוד 7 דקות ומגישים מיד.

Cote 100%

מרק אפונה עם טורטליני בשר

_npr3874

שף: רינה ואליס

_npr7590