יודלה

מרק חמוסה עם אורז חמוץ

בשלן יוכי ניסים ומסעדת יודלה

_npr8029

 המסעדה

בר יודל'ה - האח הקטן והעוד יותר שובב של מחניודה

יודל'ה הוא הבר הקטן והשובב של מסעדת מחניודה הכל כך אופנתית. הבר הדחוס ממוקם ממש מול מסעדת האם ומהווה מעין אפשרות נוספת למי שלא הצליח למצוא מקום במסעדה עצמה, ואלו כידוע רבים מאד. בכל ערב לוקח את המושכות השף אסף סרי, ומאחורי הבר הוא עושה ככל העולה על רוחו, בהתאם לסחורה היומית שמציע שוק מחנה יהודה הסמוך. קרפצ'יו סינטה, שרימפס בעראק ועגבניות, סביח בגרסת המועדונים, כך נכתב בתפריט, שגם בבר שומר על אווירת הצחוקים הלא ממש ברורה של תפריט המסעדה. הטבחים מתופפים על סירים, הלקוחות מזיזים את הישבן, המנות קטנות, המחירים זולים מאלה של מסעדת האם, והשמחה רבה, לפחות עבור מי שמאמין לה

בשלן

יוכי ניסים

בת 63. פנסיונרית . גרה בשכונת קטמון.
בילדות התאהבה יוכי במטבח הפרסי דרך הבישולים של אמא שלה בבית,
לאחר שנישאה מצאה את עצמה מתאהבת גם במטבח הכורדי דרך הבישולים של חמותה.
היום היא משלבת בין  שני העולמות האלה במטבח הביתי שלה, ממנו היא יוצאת רק שהגיע הזמן ללכת לישון.

_npr7411

בשלן: יוכי ניסים

מתכון:

מתכון לאורז חמוץ

 

מרכיבים למרק:

 

חבילה סלרי

חבילה בצל ירוק

חבילה מנגולד

1 בצל

6 שיני שום

5 לימונים

4 ביצים

חצי כף מלח

2 ליטר מים

 

מרכיבים לאורז:

 

3 כוסות אורז פרסי

1/4 כוס שמן

 

אופן הכנת המרק:

 

מקצצים )לא דק ולא גס -באמצע) את כל הירוקים+שום+בצל

מוסיפים את הכל לסיר גדול עם 2 ליטר מים מלח ולימון

להביא את המרק למצב רתיחה להמשיך לבשל על אש בינונית למשך 25 דק.

טועמים תוך כדיי בישול אם לא מספיק חמוץ מוסיפים עוד לימון.

אחריי 20 דק מוציאים 4 כוסות מרק (כולל הירק)  לבחוץ (נשתמש במים להכין את האורז) ושוברים לתוך המרק 4 ביצים. ממשיכים לבשל עוד 5 דק.

 

הכנת האורז

 

בסיר נפרד מוסיפים את ה4 כוסות שהוצאנו

3 כוסות אורז

1/4 כוס שמן

 

מביאים את האורז לידי רתיחה ואז לבשל על אש נמוכה 20-25 דק עד שהאורז מוכן

 

בתאבון!



yudale

מרק חמוסה עם אורז חמוץ

_npr7410

שף: אסף סרי

_npr8033